Мото гуми – потребна информация свързана с темата

Мото гуми – потребна информация свързана с темата

Мото гумите са значително необходим елемент за което и да е такова превозно средство. Управлението на мотоциклет и още подобни превозни средства имащи мото гуми, често донася по-голяма несигурност сравнено с управлението на кола . И не съвсем перфектното положение на мото гумите добавъчно ще покачи риска от зараждане на неканени произшествия, без значение от това за коя марка мотоциклет става въпрос и какви шофьорски умения притежавате. Следователно е наистина важно да посочите най-пасващите и съобразни мото гуми за превозното ви средство . В следващите редове ще разгледаме важните предпоставки , имащи роля в процеса на избор , също и възможни хубави практики обвързани с разумната грижа за мото гумите.

Мото гуми – със сигурност извършете бъдете сигурни във на видът отвън

Едно съвсем стандартно преглеждане на външния вид на мото гумите може да ви разкаже много за състоянието им. Къде по-скоро трябва да отдадете внимание при подобен оглед ? Следете за това по мото гумите да няма драскотини, разкъсвания и подобни видими неблагонадеждни белези. Също така, своевременно отстранявайте елементи като пръст, пръст и т.н. В перспектива подобни елементи биха оказали недобро влияние върху спецификите и функциите на мото гумите.

Мото гуми – запознати ли сме с форма на профил за нашия модел

Формата на профила е важна специфика на мото гумите, която оказва въздействие върху действието на движение на превозната машина. Тук също ви съветваме да се вземат под внимание характерностите на отделните възможни профилни форми във връзка с всички положения на пътя . Плоската форма на профила всъщност спомага относно по-стабилизираното движение в изправена насоченост, но забавя съществено подмяната на посоката и осъществяването на завои от въпросния мотоциклет . Облият профил пък ще съдейства за улеснено извършване на завоите и по-малка стабилност придвижвайки се в права посока.

Разнообразие от мото гуми 1
Разнообразие от мото гуми

Мото гуми – трябва да знаем как да разглеждаме параметрите на височината преди да изберем

А за да вникнете в предназначението на профилната височина, най-вече сме длъжни да обясним какво реално значи тази характеристика на мото гумите. С наименованието „височина на профила“ на практика се обозначава разстоянието между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Мото гуми – с какви характеристики подбирайки джантите

Когато говорим относно мото гуми, задължително трябва да се съобразят и най-важните своеобразности на джантите им. Широчината на джантата фактически се налага задължително да пасва на на мото гумата, като се допускат само минимални разлики свързани с въпросния аспект . За да улеснят максимално процеса по покупка на удачната джанта, в повечето положения марките оказват по няколко вида ширини на джанти, съответстващи на нужния вид мото гума. Вярното съчетание между мото гума и джанта оказва съдействие относно стабилността на превозната машина по време на движение и стигането до завършена прецизност по отношение на контрола му.

Разгледайте мото гуми 2
Разгледайте мото гуми

Мото гуми – от какво зависи профилната ширина в нашият избор

профилната ширина на мото гумата вероятно е нужно да бъде приета като определящ фактор избирайки материали от този вид . Потребността за това лежи във факта , че тя има съществена роля за получаването на перфектно сцепление между мото гумата и пътната лента .

Мото гуми – най-важно е стабилността в пътното движение

Профилната височина е директно обвързана със страничната гъвкавост на мото гумата. При положение, че височината на профила на мото гумата е по-малка , се понижава и страничната й разтегливост . От тук придобиваме по-добра устойчивост и сигурност , също и по-сигурно управление на машината.

Изправени пред решението използвана или нова мото гума

Ако сте си купили нова мото гума, дали можете да бъдете сигурни , че тя реално е нова? Може примерно мото гумата да е чакала на за реално дълъг период от време , преди вашата покупка . Най-лекият начин да разберете това така ли е , е сверявайки номера на идентификацията DOT. Той се намира в от страни на мото гумата. Нужната информация относно нейната възраст ще ви кажат последните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях отговарят на годишната седмица, на производство на определената мото гума, а другите две – и определената година . Ако DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, значи тя е създадена през 23-тата седмица от 2009 година. Ето че сами се сещате, благодарение на DOT кода можете да разберете реално точно годината на направа на мото гумата, която току що сте закупили .

Най-добрите оферти за мото гуми 3
Най-добрите оферти за мото гуми

Желаем да имаме добро сцепление между мото гумата и пътния слой

Колкото по-голяма е площта на профила, толкова по-добро ще е и съответното сцепление . Същевременно обаче е добре да имате в предвид , че огромната ширина на профила увеличава и силата на триене между мото гумите и асфалта , което довежда до затруднено променяне на посоката на движение. Обобщено казано , ще трябва да направите по-големи усилия, за постигането на желания завой. Погледнато под друг ъгъл, умалената ширина на профила води до по-силни и по-леки завои , но пък понижава цялата стабилност на мотоциклета при непосредствено движение.

Информация за мото гуми 4
Информация за мото гуми

Не се двоумете да ни потърсите и да изберете точните мото гуми

Разгледайте каталога на Мото гуми ООД и се спрете на най-добрите мото гуми за вашата превозна машина ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Намерете мото гуми 5
Намерете мото гуми
Оферти за мото гуми 6
Оферти за мото гуми
Вземете мото гуми 7
Вземете мото гуми
Вижте нашите мото гуми 8
Вижте нашите мото гуми
Вижте каталога ни с мото гуми 9
Вижте каталога ни с мото гуми

Мото гуми – със сигурност извършете бъдете сигурни във на видът отвън
Мото гуми – запознати ли сме с форма на профил за нашия модел
Мото гуми – трябва да знаем как да разглеждаме параметрите на височината преди да изберем
Мото гуми – с какви характеристики подбирайки джантите
Мото гуми – от какво зависи профилната ширина в нашият избор
Мото гуми – най-важно е стабилността в пътното движение
Изправени пред решението използвана или нова мото гума
Желаем да имаме добро сцепление между мото гумата и пътния слой
Не се двоумете да ни потърсите и да изберете точните мото гуми

Leave a Reply